Mevsimlerden yazdır. Bu aralarda Nasreddin Hocamızın da canı bir şeylere sıkılmıştır. Şöyle hava almak için dışarı çıkar. Hava sıcak mı sıcak… Hoca’nın iç çamaşırları da sıcaktan dolayı sırılsıklam olur. Hoca, terli elbiselerini değiştirebilmek için uygun bir yer ararsa da bulamaz. Yol boyu giderken karşısına bir mezarlık çıkar. Hemen mezarlığa girip mezar taşlardan birinin arkasında üzerini değiştirmeye başlar. Olacak bu ya, tam da o sırada mezarlığın yakınından geçmekte olan birkaç atlı adam, Nasreddin Hoca’yı yarı çıplak vaziyette görünce; 'Be adam, bu nasıl hâldir? Senin ne işin var bu vaziyette mezarlıkta?' derler. Hoca bakar ki atlılar kızgın… Hemen, onların hoşlarına gidecek bir cevap vererek paçayı kurtarır: 'Ne olsun, burası benim mezarım… Yata yata usandım da biraz dolaşmaya çıkacaktım.'
Bu fıkra, Günün Sitesi tarafından, 03 Kasım 2024 Pazar tarihinde, günün fıkrası olarak seçilmiştir.
Bu fıkra, Günün Sitesi tarafından, 03 Kasım 2024 Pazar tarihinde, günün fıkrası olarak seçilmiştir.