Takılası'ya Hoş Geldiniz!

Forumumuzu daha verimli kullanabilmeniz için giriş yapmalısınız.

Giriş Yap

Tanıtım ISO 9001 Belgesi Nereden Alınır? [2025 Güncel Rehber]

spinleess

Yeni Üye
Üye

ISO 9001 Belgesi, bir işletmenin kaliteli hizmet ve ürün sunduğunu gösteren uluslararası geçerli bir belgedir. Peki bu belge nereden ve nasıl alınır? Bu yazımızda, "ISO 9001 belgesi nereden alınır?" sorusuna adım adım yanıt veriyoruz.

✅ ISO 9001 Belgesi Nedir?

ISO 9001, Kalite Yönetim Sistemi standardıdır. Müşteri memnuniyetini artırmak ve süreçleri iyileştirmek isteyen firmalar için dünya çapında kabul görmüş bir sistemdir.

📍 ISO 9001 Belgesi Nereden Alınır?

ISO 9001 Belgesi, akredite belgelendirme kuruluşları tarafından verilir. Bu kuruluşlar, işletmenizin ISO 9001 standardına uygun çalışıp çalışmadığını denetler ve uygun bulunması halinde belgeyi verir.

🔎 Belgeyi Alabileceğiniz Kurumlar:​

• TÜRKAK akreditasyonlu belgelendirme firmaları
  • Uluslararası akreditasyon kurumları (UKAS, IAS, DAkkS vb.) tarafından yetkilendirilmiş firmalar
  • Türkiye’de sık tercih edilen firmalar:
    • SGS
    • Bureau Veritas
    • TÜV
    • Intertek
    • BSI

⚠️ Not: Belgelendirme kuruluşunun akredite olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Aksi halde belgeniz geçersiz olabilir.

🛠️ ISO 9001 Belgesi Nasıl Alınır? Adım Adım Süreç

1. Kalite Yönetim Sistemi Kurulumu
    ISO 9001'e uygun bir sistem oluşturulur. Gerekirse bir danışmandan destek alınabilir.
  2. İç Denetim ve Dokümantasyon
    Sistem dokümante edilir, iç denetimler yapılır.
  3. Belgelendirme Firması Seçimi
    Akredite bir belgelendirme kuruluşuyla iletişime geçilir.
  4. Dış Denetim (Audit)
    Belgelendirme firması firmanızı denetler.
  5. Belgelendirme ve Yıllık Gözetim
    Başarılı denetim sonucunda ISO 9001 belgesi alınır. Belge 3 yıl geçerli olur, ancak her yıl ara denetim yapılır.

💡 ISO 9001 Belgesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Belgelendirme kuruluşunun akreditasyon belgesi mutlaka kontrol edilmelidir.
  • Danışmanlık firması ile belgelendirme firması aynı olmamalıdır.
  • Sadece belge almak için değil, sürdürülebilir kalite yönetimi için sistem kurulmalıdır.

🎯 Sonuç: ISO 9001 Belgesi Almak Zor mu?

Hayır, doğru bir planlama ve uzman desteğiyle oldukça kolaydır. Profesyonel bir danışmanlık ile birkaç ay içinde sistem kurulup belge alınabilir.

📞 ISO 9001 Belgesi Almak İstiyorsanız...​

ISO 9001 belgesi almak için profesyonel destek almak istiyorsanız, güvenilir danışmanlık ve belgelendirme firmalarıyla iletişime geçebilirsiniz.
Belge sürecini hızlandırmak ve hatasız ilerlemek için alanında uzman bir ekip ile çalışmanız önemlidir.

Anahtar Kelimeler (SEO için):
iso 9001 belgesi nereden alınır, iso 9001 belgesi nasıl alınır, iso 9001 danışmanlık, kalite yönetim sistemi, iso belgesi veren firmalar

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

HarbiMekân - Gündem Forum - Uğur Ağdaş
İletişim
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan takilasi.com Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. GenelForumlar.com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için info@takilasi.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Geri