Takılası'ya Hoş Geldiniz!

Forumumuzu daha verimli kullanabilmeniz için giriş yapmalısınız.

Giriş Yap

YKS 2026 Sonuçları Açıklandı

Reis

Sadık Üye
Üye
Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı.

2026-YKS: Sınav Sonuçları Açıklandı

ÖSYM başkanlığı YKS 2026 sonuçlarına yönelik şu açıklamayı yaptı, “20-21 Haziran 2026 tarihlerinde uygulanan 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2026-YKS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 21 Temmuz 2026 tarihinde saat 05.50’den itibaren ÖSYM’nin https://ykssonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Değerlendirme sonuçlarına ilişkin Sayısal Bilgiler Ek’te sunulmuştur. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur”

2026-YKS Sonuçları

YKS’da İki Soru İptal Edildi​

ÖSYM, Sosyal Bilimler ve Matematik Soru kitapçıklarında yer alan iki sorunun iptal edildiğini duyurdu. İşte o açıklama, 20-21 Haziran 2026 tarihlerinde uygulanan 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2026- YKS) madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş ve 21 Haziran 2026 tarihinde uygulanan 2026-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri’nin Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi Temel Soru Kitapçığı’nda yer alan 20 numaralı sorunun iptal edilmesine karar verilmiş olup Matematik Testi Temel Soru Kitapçığı’nda yer alan 23 numaralı soru ise yargı kararı gereği iptal edilerek değerlendirme işlemleri yapılmıştır” (BSHA / Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)